Implementatie is alles

 Implementatie is alles

Ken je dat gevoel? Je steekt veel energie in het selecteren van de software die het beste bij jou en jouw organisatie past en bij de implementatie raak je alleen maar gedesillusioneerd. De beoogde doelen zijn niet behaald. De dienstverlening is niet zichtbaar verbeterd, de bedrijfsvoering is niet veel efficiënter geworden, bij de samenwerking in de keten loop je opnieuw tegen oude problemen aan en gebruikers klagen misschien nog wel meer dan voorheen. Goede software is belangrijk, maar zonder goede implementatie is ook de beste bedrijfsapplicatie gedoemd te mislukken. Dat kan anders.

Onder bevlogen professionele regie naar een gedeeld doel

Welke doelen had je zelf voor ogen toen je besloot om een nieuwe bedrijfsapplicatie te selecteren? Wees eerlijk, hoe concreet heb je die kunnen maken? Herkenden je collega’s zich daar ook wel in? Alleen als je doelen helder zijn, houd je tijdens de implementatie de juiste focus. Het is daarom ontzettend belangrijk om iedereen gemotiveerd te houden.

Wij discussiëren over doel en aanpak met een bredere vertegenwoordiging van medewerkers uit je organisatie. Onder regie van een van onze bevlogen professionals met kennis van zaken ga je aan de slag. 

Neem deel aan onze unieke lagerhuissessies en why-how-what-workshop. Zo verzeker je jezelf ervan dat iedereen inzicht en begrip heeft voor ieders belangen, enthousiast wordt en dat ze samen gaan werken aan een gedeeld doel.

Lees hier de BLOG 'Van inzicht naar uitzicht' →

Draagvlak en daadwerkelijke verandering door gamificatie

Jouw collega’s zijn verwende IT-consumenten. Hun alledaagse individuele ervaringen projecteren zij op de applicaties die zij binnen de organisatie moeten gebruiken. Deze dienen echter vaak een breder doel, dan het individuele doel van je collega’s. Het is dus belangrijk om de gebruiker mee te krijgen. Er zijn immers veel andere online mogelijkheden om langs het systeem heen te werken. In de waan van alledag vervalt iedereen graag in oude gewoonten. Als dat gebeurt, weet je zeker dat je jouw doelen niet realiseert.

Met gamificatie maken we tijdens onze implementatie abstracte zaken ineens heel tastbaar. In onze zaakgerichte Werken Impact Game gaat de gewenste verandering voor je medewerkers daadwerkelijk leven. Iedereen voelt in een vroeg stadium wat het oplevert én hoe ze zich daarvoor aan moeten passen. In onze escape room bewijs je als team dat je klaar bent voor zaakgericht werken.

We zetten de werkafspraken op aantrekkelijke wijze nog even netjes op een rijtje. Die vergeet niemand meer! En mocht het toch een keer gebeuren, dan wijst een collega je graag nog eens op die leuke ervaring in de escape room.

Lees hier de BLOG 'Zaakgericht Werken met Djuma; it's a game' →

Enthousiaste gebruikers

Een kick-off presentatie hier, een knoppencursus daar, en ineens is alles anders. Geloof je echt dat dit de manier is om het merendeel van de individuele gebruikers enthousiast te krijgen? Volgens ons kan dat anders. Wij schenken graag aandacht aan de individuele gebruikers.

In werkvloerobservaties brengen we werkwijzen, gewoontes en verschillen binnen de organisatie in kaart. We doen interviews met sleutelpersonen. Zo krijgen we een volledig beeld van wat er allemaal (nog meer!) speelt in verschillende teams. Op basis van deze inzichten slijpen we de implementatieaanpak fijn en maken we deze passend voor jouw organisatie en gebruikers.

Gert-Jan-Brouwer-leusden"Het was een ontzettend goed georganiseerde sessie. Leuke manier van ontdekken van Djuma. Een hele gezellige middag en mooie afsluiting. Top gedaan! Zo wil ik elke dag wel een webinar."
~ Gert-Jan Brouwer, Teammanager Financiën, gemeente Leusden

Geen zorgen over techniek

De implementatie van een nieuwe manier van werken gaat over het veranderen van mensen. Waarom vliegt iedereen een implementatie dan nog altijd aan als een IT-project? Dat moet anders. Dat gaat bij ons ook anders. Met onze ruim 25 jaar aan ervaring hebben we een goed doordachte en in hoge mate gestandaardiseerde SaaS-oplossing ontwikkeld. Hierdoor kunnen we tijdens de implementatie de tijd besteden aan datgene waarmee we het verschil kunnen maken: de gebruikers!

Gegarandeerd resultaat door een bewezen agile aanpak

Als je duidelijke doelen voor ogen hebt, is het vervolgens belangrijk om de juiste acties uit te voeren. Qua aanpak vertrouwen wij als softwareontwikkelaar al ruim 10 jaar op een agile benadering. Net als bij de ontwikkeling van software is de implementatie van een nieuwe manier van werken niet volledig op voorhand uit te tekenen.

Het is belangrijk om het doel voor ogen te houden en kort op de bal te blijven spelen. Zodoende kun je snel na het uitvoeren van een actie bepalen wat de beste volgende acties zijn. Wij werken graag in korte sprints, waarin we samen zicht houden op de voortgang en bepalen wat de volgende stappen zijn. Zo hou je ook oog voor onvoorspelbare zaken en bereik je altijd gezamenlijk de gestelde doelen.

Download hier de whitepaper 'Waarom je een zaaksysteem agile wilt  implementeren.' →

Kennis van de software

Zaakgericht werken is een concept dat velen bezighoudt. Er zijn inmiddels veel ervaringsdeskundigen en overal kun je terecht voor advies op dit vlak. Maak hier gebruik van! Djuma werkt ontzettend eenvoudig. Je bent zo niet afhankelijk van Visma Circle voor de implementatie van zaakgericht werken. Maar wij hebben niet alleen ontzettend veel verstand van zaakgericht werken in het algemeen.

We hebben ook nog eens ontzettend veel verstand van de wijze waarop we hier met Djuma tegenaan kijken. Inclusief de keuzes die we in de ontwikkeling van Djuma hebben gemaakt en de best practices van al onze klanten. Onze consultants zitten dicht bij het vuur en weten daardoor als geen ander hoe je (nieuwe) functionaliteit optimaal kunt inzetten. Een ijzersterke combinatie.

Meer weten?

Wij helpen je graag verder. Neem gerust contact op, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

“Het naadloos aansluiten van een bedrijfsapplicatie op de cultuur van een organisatie is de ultieme sleutel tot een succesvolle implementatie. Al onze professionals delen graag hun kennis en ervaring om dit doel te bereiken.”
Stef-Drost

Stef Drost
Business Consultant, Visma Circle

Blije-gebruikers-van-onze-software-liggend

Onze Klanten

Meer dan 60.000 gebruikers bij toonaangevende publieke organisaties vertrouwen op ons.

Dienst-Dommelvallei
Waterschap Brabantse Delta
Gemeente Weert
Provincie Noord-Holland
Gemeente Breda
ROC van Twente
“Voor ons is Djuma rust in de organisatie, want al onze processen zijn nu optimaal geborgd.”
Stefan-Wenink

Stefan Wenink
Directeur, Home Instead Amsterdam

“Visma Circle's oplossingen kenmerken zich door het toepasbaar maken van ambities, visies en projecten rondom informatiebeheer. Ze zijn al 20 jaar een betrouwbare partner bij nieuwe uitdagingen rondom koppelingen, artificial intelligence en veranderde wetgeving in ons vakgebied. Ook de laatste Djuma-implementatie geeft onze organisatie veel vertrouwen, dat de ambities rondom zaakgericht en digitaal werken ingevuld kunnen worden.”
Ludwig-van-Dijk

Ludwig van Dijk
Teammanager ICTAR/DIV, Gemeente Almere

Wij legden met de sprintaanpak de basis voor digitaal én zaakgericht werken. Djuma wordt steeds meer het hart van onze organisatie. We hebben nu een centraal systeem om onze informatie gestructureerd vast te leggen. De eenvoud van Djuma is wat mij aanspreekt. Dat maakt ook dat mensen het gaan gebruiken. Het zoeken is bijvoorbeeld verbazingwekkend makkelijk.”
Gerard-van-der-Hoeven

Gerard van der Hoeven
Hoofd afdeling Dienstverlening, Gemeente Weert

“We werkten al met Visma Circle en hadden dus al ervaring met hen. Ze zijn goed bereikbaar, denken mee en weten wat er speelt in onze organisatie. Handig ook dat er al meerdere ROC’s op hun solutions zijn overgestapt en in de cloud werken. Onze Bekostigingsdossiers solution is gebruikersvriendelijk en passend bij ontwikkelingen in het MBO.”
Monique-Lammerinks

Monique Lammerinks
Teamleider Studentenadministratie

“We hebben nu een volledig zaaksysteem inclusief de gewenste kaartfaciliteiten geheel volgens plan geïmplementeerd. Dit was niet mogelijk geweest als we niet als partners hadden samengewerkt. Vanaf dag één hebben we alles aangepakt als een geolied team.”
Chris-van-den-Hoven

Chris van den Hoven
Senior IT Projectmanager, Waterschap Brabantse Delta