Samenwerken in
Djuma Teams

Hieronder vind je een overzicht van alle informatie die we aanbieden rond het faciliteren van je samenwerkingsomgeving. Je kunt natuurlijk bovenaan beginnen en je geleidelijk onderdompelen in de wereld van Djuma Teams, maar je mag ook gewoon dat opzoeken waar je meer over wilt weten. Blijven er nog vragen onbeantwoord? Neem dan vooral contact met ons op. 

Samenwerking binnen overheidsorganisaties verbeteren

Thuiswerken op niveau

Als we de afgelopen periode érgens achter zijn gekomen, is het wel dat thuiswerken een van de belangrijkste pijlers is van een moderne organisatie – nu en in de toekomst. Dat heeft nogal wat gevolgen voor de manier waarop je met elkaar samenwerkt. Ga je nog met een ambachtelijke VPN-verbinding aan de slag? Denk je dat Citrix een goede oplossing is? Of mogen we er iets beters tegenover zetten? Lees verder →

De dreiging van schaduw-IT 

Wanneer de informatiehuishouding van je organisatie niet optimaal in elkaar steekt, gaan medewerkers al snel op zoek naar allerlei manieren die hen op het eerste gezicht geschikt lijken om te voorzien in hun samenwerkingsbehoefte. Het gevolg is dat je collega’s hun eigen tooltjes gaan gebruiken die ze handig vinden voor de taak waarmee ze bezig zijn. Deze apps zijn misschien handig voor het heel precieze doel dat je collega’s voor ogen hebben, maar ze voldoen niet aan de (veiligheids)eisen van je organisatie. Helaas, je hebt een geval van schaduw-IT te pakken. En dat wil je niet. Lees verder →

Datalekken voorkomen

Hoe veilig zijn de systemen die je gebruikt? Wie heeft er toegang tot wat? En welke gevoelige informatie zwerft er onbeveiligd rond op servers en schijven? Een datalek ontstaat gemakkelijk, maar is moeilijk te dichten. Lees verder.

Hoe structureer je de samenwerking in je organisatie?

Visma-Circle-Djuma-Checklist-mockup-rectHet introduceren, het adopteren en het tot een succes maken van nieuwe software kan in het ergste geval zorgen voor spanning en frustratie binnen je organisatie. Dit leidt tot foutief gebruik, terwijl je juist meer overzicht, rust en efficiëntie wilt creëren. Gelukkig hoeft het niet zo moeilijk te zijn om de implementatie tot een succes te maken. In deze checklist leggen we je haarfijn uit hoe je het aan moet pakken. 

Tools, tools tools. Waar is het overzicht? 

Visma-Circle-Infographic Samenwerkingsapplicaties - Djuma Teams-mockup-rectJe planning, documenten en communicatie moeten allemaal ondergebracht worden. Met een beetje pech doe je dat allemaal in een aparte tool. Met wat meer pech gebruik je zelfs meerdere tools per discipline. Duidelijker wordt het er allemaal niet op. Bekijk de checklist om een afweging te maken tussen de verschillende applicaties die het samenwerken eenvoudiger kunnen maken.

De integratie van projectmatig werken en zaakgericht werken

Het begint allemaal met het centraal stellen van de zaak. Door je werkwijze te standaardiseren in een zaaksysteem, ga je veel efficiënter werken en voorkom je ruis. Maar niet alle informatie kun je in een standaard vangen. Complexere informatie vraagt om een wat vrijere structuur. Denk hierbij aan beleidsstukken, projecten of programma’s. Hoe integreer je twee soorten informatie met elkaar, die eigenlijk niet te verweven lijken? Dat is mogelijk met de Djuma Teams oplossing, die we hieronder verder toelichten.

Djuma, Microsoft Teams en Djuma Teams

Wat is Djuma?

Djuma-embleem-rood-op-witOverzichtelijk, inzichtelijk, gebruiksvriendelijk en veilig. Djuma is het beste en enige zaaksysteem dat je nodig hebt. Doe jezelf en je medewerkers een plezier en start er vandaag nog mee.

Lees verder →

Microsoft Teams: alles al in huis

Teams-logo-768x714Het is geen nieuws dat een groot gedeelte van de overheidsorganisaties werkt met de producten van Microsoft. De kans is dus zeer groot dat je alles al in huis hebt om aan jouw eigen configuratie van Microsoft Teams te beginnen. Dat is prettig, want je hoeft je mensen niet wegwijs te maken in een compleet nieuwe tool. Daarin schuilt ook meteen het gevaar: er is een kans dat je medewerkers zelf al aan het knutselen zijn gegaan met het platform.

Hoe werk je optimaal samen in Microsoft Teams?

Visma-Circle-Djuma-Checklist-mockup-rectDe samenwerkingsomgeving van Microsoft Teams is intuïtief en heeft geen langdurige implementatie nodig. Wat zijn de zaken waar je rekening mee moet houden?

We vertellen het in onze checklist.

“Microsoft Teams is dé ultieme samenwerkingshub! Het biedt één omgeving voor alle business apps waarin toegang en opslag op een eenduidige manier geregeld is onder regie van de ICT-afdeling.”
Remi-Scholten

Remi Scholten
Commercieel Directeur @ Visma Circle

Djuma Teams: integratie tussen Microsoft Teams en Djuma 

In je zaaksysteem (Djuma) werk je met voorspelbare informatie die zich gemakkelijk laat categoriseren. Daar staat tegenover dat projectmedewerkers en programmamanagers behoefte hebben aan een platform (Microsoft Teams) dat een vrijere stroom van informatie toelaat. Als je beide informatietypes integreert, heb je goud in handen. Dat is wat Djuma Teams je biedt.

Lees verder →

Waarom Djuma Teams?

Informatie delen tussen zaaksysteem en samenwerkingsomgeving

Ambtenaren mogen maar al te vaak overstappen van de gestructureerde informatie uit hun zaaksysteem naar de vrijere informatie uit hun samenwerkingsomgeving. Als je voor al je werkzaamheden verschillende tools gebruikt die niet lekker corresponderen met elkaar, wordt je werk er niet plezieriger op. Dat kan soepeler! Want eigenlijk wil je ook weten waar je collega’s mee bezig zijn en vice versa. Met één druk op de knop moet je de zaak van de andere kant kunnen bekijken – letterlijk. 

Visma-Whitepaper_Mockup-DjumaTeamsWij bieden je met Djuma Teams een omgeving die is afgestemd op de behoeften van verschillende medewerkers binnen overheidsinstanties, zoals projectmedewerkers en beleidsmedewerkers. Ook is de omgeving volledig ingericht op basis van de geldende wet- en regelgeving, de archiefwet, AVG en NEN 2082.
 
Lees meer over de meest efficiënte manier van informatie delen tussen je zaaksysteem aan de ene kant en je samenwerkingsomgeving aan de andere in ons whitepaper ‘Hoe Visma Circle overheidsinstanties beter laat samenwerken met Djuma Teams’ en geef je organisatie een boost! 

De belangrijkste functionaliteiten van Djuma Teams

Djuma Teams geeft jouw organisatie de mogelijkheid om informatie die rigide en gestandaardiseerd van aard is te integreren met informatie die zich minder thuis voelt in een sjabloon of ander vooropgezet format. 

Hoe ziet de implementatie eruit?

Nee, we gaan niet als een schoolklasje bij elkaar zitten en we gaan je niet opleggen hoe je de software moet gebruiken. Wat we wel gaan doen, is kijken hoe we het platform op een zinnige manier voor je in kunnen zetten. Zoals het een moderne organisatie betaamt, vliegen we alles op een agile manier aan. We laten je medewerkers de tips en trucs zien die ze echt helpen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Niet meer en niet minder.

Lees verder in de whitepaper →De cyclus van de Agile implementeren methodiek.

En hoe zit het met de techniek?

Hier kunnen we een heel spannend verhaal gaan vertellen over wat er wel niet allemaal aan de achterkant bij Djuma Teams komt kijken. In de praktijk valt het heel erg mee. Wat misschien nog wel het belangrijkst is: wij zorgen ervoor dat alles op maat is ingericht voor je organisatie en dat jij aan de slag kunt met software die je werk efficiënter maakt. Ontzorgen is een modewoord, maar hier wel ontzettend van toepassing.

“Agile. Scrum. Sprints. Het lijkt alsof iedereen daar de mond vol van heeft. Bij sommigen vraag je je af of ze het doen om hip en flitsend over te komen. Wat hip en flitsend is, laten we graag aan anderen. Maar agile werken heeft grote voordelen. Ons zaaksysteem Djuma leent zich goed voor de implementatie via een agile werkwijze.”
Edwin-Bours

Edwin Bours
Customer Success Manager

Hoe neem je je medewerkers mee in de implementatie

Nieuwe software (al is die niet eens zo onbekend) moet breed gedragen worden om het tot een succes te maken. Dat betekent dat het voor jouw organisatie misschien slim is om klein te beginnen met de implementatie bij een team dat al digitaal vaardig is. Voer de boel gefaseerd in en je zult zien dat je je hele organisatie mee krijgt.

Lees verder →

Wouter-van-den-Eerenbeemt

Ben je er klaar voor?

Is jouw organisatie klaar om van ‘samen werken’ naar ‘samenwerken’ te gaan? Plan nu een afspraak in met een van onze experts en zie de efficiëntie van je team groeien!