Gemeente Onderbanken: Medewerkers aan het roer bij inrichting Djuma

Wouter van den Eerenbeemt
16 juni 2017

“Visma Circle kwam met de suggestie dat hun nieuwe pakket Djuma iets voor ons zou kunnen zijn. Djuma werkt immers via de Cloud, iets wat hoog op ons lijstje stond. Daarnaast is het laagdrempelig, gebruikersvriendelijk en flexibel aan te passen aan de wensen van de gebruikers. We hebben daarom al snel ja gezegd op het voorstel om ons als pilot in te zetten voor de implementatie van Djuma.”

Onderbanken ging meteen vol aan de slag met 600 zaaktypen. “Het was een gok om als kleine gemeente zo rigoureus te werk te gaan. Toch hebben we de organisatie mee weten te krijgen door organisatie-breed te werk gegaan. Via feedback vanuit alle afdelingen, werden de zaaktypen in Djuma bijgeschaafd, verbeterd en verwijderd. Deze directe inbreng vanuit de medewerkers heeft de organisatie veel goed gedaan . Circle Software heeft al onze input ook goed opgepakt en door vertaald in het zaaksysteem en in de maatwerktrainingen.”

Als we kijken hoe het nu gaat, dan zien we een absolute verbetering! ~ Ingrid Vromen

Ingrid Vromen (Directeur Sector Dienstverlening en Uitvoering) zat vanaf het begin in de werkgroep die Djuma inrichtte. “Als we kijken hoe het nu gaat, dan zien we een absolute verbetering voor de eenvoudigere zaken. Alles is makkelijker terug te vinden, we kunnen mails aan een zaak toevoegen en we hebben alles op één plek geconcentreerd. Ook de samenwerking met collega’s verloopt veel eenvoudiger, omdat alle collega’s in het systeem kunnen meekijken.”

“Het belangrijkst is wel dat de mensen nu zelf zaakgericht werken en denken. Tijdens het werken, zien ze wat er kan en hoe ze zaken kunnen verbeteren. Verbeterpunten die zij aandragen voor Djuma, verwerkt Visma Circle in de nieuwe releases. Mensen merken dit en voelen zich gesteund. Dat wordt als positief ervaren.”

Tijdens het implementatietraject beleefden de Projectleden de Djuma Experience (Playlist) onderdeel van de dienstverlening om van je groep collega's een hecht en succesvol projectteam (BLOG) te maken:

Neem contact op over Djuma als Zaaksysteem!

Als je geïnteresseerd bent wat Djuma Zaaksysteem en Djuma Klantcontactsysteem voor jullie organisatie betekenen kan, vraag ons om advies! 

Koffie met een koekje en een goed gesprek!

Inschrijven per e-mail