SED organisatie kiest voor Djuma

door Wouter van den Eerenbeemt, op 5 september 2022

Na het zowel succesvol beantwoorden van de openbare Europese aanbesteding als het naar tevredenheid doorlopen van een proof-of-concept kiest SED organisatie voor Djuma van Visma Circle. De West-Friese organisatie zocht een betrouwbaar zaaksysteem voor de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland en Recreatieschap Westfriesland en Afvalbeheer Westfriesland. Doel is het verhogen van de digitale dienstverlening richting alle inwoners en ondernemers.

De SED organisatie is een ambtelijke samenwerking en werkt voor de besturen van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. De SED organisatie bedient ruim 60.000 inwoners en 5.550 ondernemingen. Het werkgebied ligt aan het IJsselmeer en het Markermeer en is veelzijdig, recreatief en cultuurhistorisch. 

Naast de drie aangesloten gemeenten gebruiken ook het Recreatieschap Westfriesland en Afvalbeheer Westfriesland het te vervangen zaaksysteem, omdat de SED organisatie op een aantal vlakken ondersteuning verleent.

De missie van de SED is: sámen werken aan een prettige woon-, werk- en leefomgeving. Zij staan voor een goede dienstverlening aan de inwoners en ondernemers en krachtige en deskundige ondersteuning aan de besturen van Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Dit doen ze vanuit de kernwaarden Omgevingsgericht, Vitaal en met Slimme verbindingen. Het nieuwe zaaksysteem heeft hierin een belangrijke functie, een mooie taak voor Djuma dus.

De SED organisatie zet Djuma in als multi-organisatie oplossing. Wanneer samenwerkende organisaties werken in Djuma en ze gebruiken de multi-organisatie oplossing dan definiëren we iedere organisatie als een apart verantwoordelijk orgaan. Op basis hiervan creëren we functioneel gescheiden omgevingen binnen de Djuma-omgeving. Deze organen komen terug op alle informatieobjecten in Djuma.

SED organisatie kan vervolgens per gebruiker aangeven voor welke organen hij/zij werkt en tot welke organen een organisatorische eenheid behoort. Hiermee voegt Djuma - in het hele platform inclusief de koppelingen - naast de bestaande autorisatie een extra laag toe die bepaalt tot welke informatie een gebruiker toegang heeft.  Flexibel en veilig dus!

De Westfriese organisaties maken ook gebruik van de brede functionaliteit van het platform (denk aan Klantcontact, Bestuurlijke Besluitvorming, Kennisbank, Documentcreatie, etc.) en daarbij leggen de experts van Visma Circle koppelingen en integraties met relevante verticale applicaties.

gunning SED-1

 

Onderwerpen:Visma CircleDjumaGunningZaaksysteem

Ons laatste nieuws

Wil je weten wat er bij ons en onze klanten speelt? Dat vind je op deze pagina's. Het laatste nieuws! Meer →

Meer...

Blijf op de hoogte