Heusden-Zolder kiest voor Djuma

door Wouter van den Eerenbeemt, op 26 oktober 2022

De gemeente Heusden-Zolder uit de Belgische provincie Limburg maakt al langjarig naar tevredenheid gebruik van Verseon van Visma Circle. Anno 2022 is  de tijd aangebroken om de vertrouwde client-server technologie te verruilen voor een moderne SaaS-oplossing. Daarom kiest Heusden-Zolder voor Djuma van Visma Circle. Allereerst om de interne organisatie verder te professionaliseren maar de stip op de horizon is een verbeterde dienstverlening richting al hun inwoners en ondernemers.

Op dit moment zet de gemeente het systeem Verseon in voor het postproces en andere interne processen. Met de overstap naar Djuma zal men alle bestaande data uit Verseon veiligstellen en zorgvuldig overbrengen naar de SaaS opvolger Djuma. Dankzij ervaring met andere Vlaamse gemeente bevat Djuma van meet af aan koppeling met Magda en EID en de mogelijkheid om fysieke documenten te digitaliseren. Naast alle document management en records management functionaliteit biedt Djuma ook documentcreatie voor het uitsturen van consistente professionele klantgerichte documenten.

De keuze voor Djuma kwam vooral door de behoefte aan verhoogd gebruikersgemak (tijd- en plaatsonafhankelijk). Niet alleen voor postafhandeling, maar ook dienstverlening processen. De gemeente zal starten met het "Verhuisbericht" in Djuma onder te brengen. Hier kan de gemeente meteen veel winst behalen in het automatiseren van dit bestaande proces. Om dit te realiseren leggen we een koppeling met VKBO en het Bevolkingsregister. Daarnaast zal het proces veel handiger verlopen door van een digitale handtekening gebruik te maken.

Zoals altijd geldt; “the proof of the pudding is in the eating”, dus na het eerste succesvolle proces zal het tijd zijn om meer processen in Djuma onder te brengen totdat het systeem de gemeente organisatiebreed ondersteunt en de stap neemt om de externe dienstverlening richting hun meer dan 34 duizend inwoners en alle lokale ondernemers continue blijvend te verbeteren.

Heusden-Zolder Gunning

Van links naar rechts: Wouter Ooms (Teamverantwoordelijke ICT), Mario Borremans (Burgemeester), Dorien Steegmans (Teamverantwoordelijke Team Klant), Rony Herlitska (Algemeen Directeur), Remi Scholten (Directeur, Visma Circle), Yolanda Paulussen (Ambtenaar) en Peter Craps (ICT-verantwoordelijke).

Onderwerpen:GemeenteDjumaGunningImplementatieZaaksysteem

Ons laatste nieuws

Wil je weten wat er bij ons en onze klanten speelt? Dat vind je op deze pagina's. Het laatste nieuws! Meer →

Meer...

Blijf op de hoogte